ElinLinding

Young service designer with a passion for involving
users in designing new solutions for society

Aarhus Hoved-
bibliotek

opgave

"Biblioteket skal være et mødested for kompetencer, viden, ideer og interesser mere end et aflevering/afhentningssted" - bibliotekar, Aarhus Hovedbibliotek

Gennem et kursus i design og designtænkning udarbejdede min projektgruppe og jeg et koncept, som gøre op med den klassiske bibliotekar-låner relation, og forsøger at gøre biblioteket et mere attraktivt sted for byens borgere.

Den primære motivation for implementering af konceptet, som vi kalder Well of Inspiration, er at fremme fælles interesser og videnudveksling imellem lånere og bibliotekarer. Bibliotekarenes udtalelser omkring fritidsinteresser, specialviden og anmeldelser skal sammen med et bredt udvalg af litteratur, film, musik og tematikker udgøre det primære indhold i brønden.

Brugssituationen går kort sagt ud på, at tilfældige visuelle bobler med titler, temaer, personer, digitale medier og bibliotekarudtalelser flyder rundt i en malstrøm på en cirkulær overflade i en cylinderformet konstruktion, som brugerne skal stå oprejst og interagere med. Målet er, at brugerne skal drages af den animation og information, som genereres nede i Well of Inspiration for derigennem at blive nysgerrig og gå på opdagelse i det digitale arkiv. Det er muligt at læse kommentarer fra andre borgere og bibliotekarer, selv tilføje kommentarer, se hvad andre folk læser eller bare gennemse udvalgte bøger.

Projektet blev skabt i samarbejde med og testet på Aarhus Hovedbibliotek. Det nåede prototype fase, og blev fremvist ved Aarhus Universitet ved en designudstilling. Læs mere om projektet her.

Anvendte metoder: spørgeskema, cultural probes, inspiration card workshop, prototyping, prototype tests