ElinLinding

Young service designer with a passion for involving
users in designing new solutions for society

Politik på sociale medier

Bachelor

Facebook er i dag danskernes foretrukne sociale medie. Vi kommunikerer og bliver oplyst gennem mediet - både som privat person og i professionelt regi. For politikere er det blevet en måde at kommunikere direkte til vælgerne udenom pressen, der ellers har været et sikkert bindeled mellem politikere og vælgere. Dog sker interaktionen mellem politikere og vælgere i høj grad på vælgernes præmisser grundet mediets mange udfordringer og muligheder for til- og fravalg.

Til trods for den store tilslutning til Facebook er de traditionelle nyhedsmedier stadig danskernes primære politiske nyhedskilde. Der går dog ikke en dag uden, at mediet omtales i pressen, og dermed kan pressen ses som en af Facebooks kommunikationskanaler. Der findes et samspil mellem de forskellige typer af medier, skønt kun en brøkdel af de mange informationer på Facebook i realiteten havner i de traditionelle nyhedsmedier. Her har offentlige personliger en fordel i at skabe opmærksomhed omkring sig selv, men kampen på Facebook om journalisternes opmærksomhed og den dertilhørende spalteplads er hård.

I opgaven undersøges brugsmuligheden for danske folketingspolitikeres anvendelse af Facebook som kommunikationskanal til den danske presse.

Opgaven bygger på ekspertudsagn fra bl.a. Kaare Sørensen, Benjamin Elberth og Michael Lemberg. Hent opgaven her.